Sarımsak ne zaman hasat edilir?
Sarımsak, genellikle ekimden 6-8 ay sonra hasat edilir. Kökler yeterince büyüdüğünde, kesilerek toplanır. Hasat zamanı, sarımsağın büyüklüğüne ve türüne bağlı olarak değişebilir. Taze sarımsak, hasat edildikten sonra hemen tüketilmelidir. Uzun süre bekletilmesi, lezzetini ve besin değerini azaltabilir.
⚠️ Önemli Not:
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Sarımsak ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Sarımsak ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.