Ahududu - Ahududu glisemik indeksi nedir?

Ahududu görseli
Ahududu glisemik indeksi nedir?
2024 beslenme verilerine göre ahududunun glisemik indeksi 25'tir, bu da düşük glisemik indeksli besinler kategorisine girer. 100 gram ahududu tüketimi kan şekerinde minimal artışa neden olur. Yüksek lif içeriği şeker emilimini yavaşlatır. Glisemik yükü 100 gramda 3'tür. Diyabet hastaları için güvenli bir meyve seçeneğidir. Öğün planlamasında tercih edilebilir.
⚠️ Önemli Not:
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Ahududu ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.