Ahududu - Ahududu antioksidan değeri nedir?

Ahududu görseli
Ahududu antioksidan değeri nedir?
2024 laboratuvar analizlerine göre ahududu yüksek ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) değerine sahiptir. 100 gramında 5065 μmol TE/100g antioksidan kapasitesi bulunur. Antosiyanin içeriği 100 gramda 385 mg olup, bu değer diğer meyvelerden daha yüksektir. Ellagik asit miktarı 100 gramda 87 mg seviyesindedir. C vitamini içeriği antioksidan etkiyi güçlendirir. Flavonoid içeriği serbest radikallerle mücadelede etkilidir.
⚠️ Önemli Not:
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Ahududu ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.