Sarımsak - Sarımsak nedir?

Sarımsak nedir?
Sarımsak, Allium sativum türüne ait bir sebzedir ve genellikle beyaz veya mor renkli, katmanlı bir yapıya sahiptir. Sarımsak, hem lezzet verici bir malzeme olarak hem de sağlık yararları nedeniyle dünya genelinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Genellikle yemeklerde baharat olarak kullanılırken, aynı zamanda çiğ olarak da tüketilebilir. Sarımsak, düşük kalorili bir sebze olup, birçok vitamin ve mineral içerir. Ayrıca, sarımsak, antioksidan özellikleri ile bilinir.
⚠️ Önemli Not:
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Sarımsak ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.