Sarımsak nasıl saklanır?
Sarımsak, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Taze sarımsak, nemli bir bezle sarılarak buzdolabında 3-5 gün kadar taze kalabilir. Uzun süre saklamak için, sarımsak dondurulabilir. Dondurulmadan önce dişler kabuklarından ayrılmalı ve ardından poşetlere konulmalıdır. Bu şekilde, sarımsağın besin değerleri korunur.
⚠️ Önemli Not:
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Sarımsak ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Sarımsak ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.