Börülce - Börülce özellikleri nelerdir?

Börülce özellikleri nelerdir?
Börülce, genellikle ince ve uzun bir yapıya sahip olup, taze olarak tüketildiğinde yumuşak bir dokuya sahiptir. Dış kabuğu ince ve pürüzsüzdür. Börülce, düşük kalorili bir gıda olup, yüksek lif içeriği ile sindirim sağlığını destekler. Ayrıca, antioksidan özellikler taşıyan bileşikler içerir. Börülce, hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanılabilen çok yönlü bir sebzedir.
⚠️ Önemli Not:
Bu sayfadaki bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve Börülce ile ilgili sağlık, beslenme veya kullanım önerileri içerebilir. Sağlık sorunlarınız veya özel diyet ihtiyaçlarınız için mutlaka bir sağlık uzmanına veya diyetisyene danışınız.